Nasz Warsztat

Licznik

Wejść na stronę4033

Zajęcia na sali rehabilitacyjnej są zajęciami dodatkowymi, w których uczestniczą wszyscy podopieczni Warsztatu. Program rehabilitacji leczniczej ma na celu zachęcenie do zdrowego, sportowego stylu życia naszych uczestników a w ten sposób zachowania u nich zdrowia, wigoru i optymizmu.
Pobyt na zajęciach działa bardzo kojąco, zapewnia spokój, odprężenie, wypoczynek, niweluje agresję. Proponowane zajęcia na sali rehabilitacji to: ćwiczenia ogólno usprawniające i indywidualne, gry i zabawy rekreacyjno – sportowe, ścieżka zdrowia, zajęcia na basenie, wyprawy rowerowe, aerobik, zajęcia ruchowo – rytmiczne, zabawy na świeżym powietrzu, treningi.

Zajęcia mają na celu: rozwijanie integracji w grupie, kształtowanie nawyku aktywności ruchowej, dostarczanie radości i satysfakcji z uczestnictwa w zajęciach, odreagowanie negatywnych napięć oraz promowanie pozytywnego obrazu siebie i własnych umiejętności na zajęciach.