Nasz Warsztat

Licznik

Wejść na stronę4033

Zajęcia logopedyczne prowadzone są z uczestnikami indywidualnie, w grupach 2-3 osobowych i grupowo. W zależności od potrzeb i umiejętności uczestników ćwiczenia odbywają się w różnych formach. Terapia logopedyczna obejmuje korygowanie zaburzeń artykulacyjnych, rozwijanie słownictwa oraz struktur językowych, stymulowanie relacji słownych oraz najbardziej lubiane przez uczestników ćwiczenia z zakresu logopedii artystycznej.

Dzięki zajęciom logopedycznym uczestnicy warsztatu lepiej poznają swoje ciało i jego możliwości, utrwalają prawidłowy tor oddechowy, poznają możliwości własnego głosu, jego siłę i natężenie oraz poprawiają sprawność artykulacyjną i powiększają zasób słownictwa biernego i czynnego. Przed występami scenicznymi większy nacisk kładziemy na ćwiczenia emisyjne, oddechowe, dykcyjne, gdyż one w znacznym stopniu pomagają uczestnikom poradzić sobie z tekstem