Nasz Warsztat

Licznik

Wejść na stronę3954

Pracownia plastyczna z elementami ceramiki pozwala uczestnikom rozwijać umiejętności, zdolności plastyczne. Zapoznają się z podstawowymi technikami malowania farbami olejnymi, farbami do szkła, kolorowymi pastelami. Uczą się rozróżniania barw podstawowych i pochodnych, posługiwania się paletą barw oraz pomysłowością w wykorzystaniu różnorodnych materiałów. Tworzą także prace przestrzenne z gliny. Poznają podstawowe techniki wyrobu glinianych naczyń i przedmiotów. Zapoznają się ze sposobem ich zdobienia i szkliwienia. W zajęciach uczestnicy wykorzystują także formy gipsowe i koło garncarskie. Zajęcia w tej pracowni pobudzają wyobraźnię twórczą, kształtują umiejętność pracy w grupie oraz uczą cierpliwości i wrażliwości.

Pracownia plastyczna z elementami ceramiki pozwala uczestnikom rozwijać umiejętności, zdolności plastyczne. Zapoznają się z podstawowymi technikami malowania farbami olejnymi, farbami do szkła, kolorowymi pastelami. Uczą się rozróżniania barw podstawowych i pochodnych, posługiwania się paletą barw oraz pomysłowością w wykorzystaniu różnorodnych materiałów.  Tworzą także prace przestrzenne z gliny. Poznają podstawowe techniki wyrobu glinianych naczyń i przedmiotów. Zapoznają się ze sposobem ich zdobienia i szkliwienia. W zajęciach uczestnicy wykorzystują także formy gipsowe i koło garncarskie. Zajęcia w tej pracowni pobudzają wyobraźnię twórczą, kształtują umiejętność pracy w grupie oraz uczą cierpliwości i wrażliwości.